01/12/2010

Status: Academy Award 2011.

I går blev det offentligt gjort, hvem der skal hoste "næste" års Oscar uddeling. James Franco og Anne Hathaway!
Valget af værter er altid spændende at se, da det fortæller utroligt meget om hvilken retning folkene bag ønsker at gå denne gang.
90'erne var stærkt præget af at man gik efter hvad der fungerede og det var åbenbart Billy Crystal, der fra 1990 til 2000 var vært for hele 7 uddelinger! Kun forstyrret af 3x Whoopi Goldberg og 1x David Letterman.
Crystal formodede at få seer til showet - hvilket kort sagt er det vigtigste for showest producerer, da det betyder flere reklamepenge. For som alt andet i Hollywood er the Oscars en stor pengemaskine - i 1998, da Titanic (verdens mest indbringende film (pre Avatar)) vandt for bedste film, formåede Crystal at få hele 57.25 millioner seer til at følge med i uddelingen og da har sluttede sin "cirkel" i 2000 var det med et seertal på 46.53 millioner.
   Herfra gik det ned af bakke og da Steve Martin stod for løjerne i 2003 var det med et seertal der var faldet med 13,49 millioner på 3 år! Der var kun én ting at gøre - kalde Crystal tilbage til posten. Og det virkede. I 2004 fulgte 43,56 millioner med og tallet er ikke blevet overgået siden.
Oscar folkene har forgæves prøvet at få fat i den yngre generation med stand-up'ere, som Chris Rock, Ellen DeGeneres eller John Stewart, som fik de laveste registreret seertal i Oscar'ens historie - 31,76.
Det er igen de unge seer Akadamiet prøver at få fingerene i med deres valg af Franco og Hathaway, og er anden gang siden '87 at de har valgt et makkerpar (Alec Baldwin og Steve Martin sidste år). Men man skal ikke tage fejl af deres unge ydre - de har begge vokset sig større og seriøse gennem de sidste par år. Franco er ikke længere kun Spider Mans bedste ven og nogengange nemesis, men rygtes til faktisk at blive nomineret for hans præstation i 127 Hours, der bliver instrueret af Danny Boyle, og Hathaway er langt fra teenagepigen i Prinsesse eller ej-filmene, men har gjort sig bemærket i både Ang Lees Brokeback Mountain og Rachel Getting Married, hvilken indbragte hende en nominering i bedste kvindelige hovedrolle kategorien. Hathaway er heller ikke hel grøn på Oscar scenen og var en del af Hugh Jackmans åbningssekvens, da han var vært i 2009.
Alt i alt er jeg godt tilfreds med Akadamiets valg og glæder mig til at se hvad de to værter disker op med - én ting er i hvert fald sikkert jeg sidder klar i Imperials mørke natten til d. 28 februar og følger spændt med!

Link til Jackmans åbningsnummer:
http://www.youtube.com/watch?v=Terhj8mjPwY

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

bliver spændene at se. Men. hvordan kan Steve Martin få det lave seertal (13,49 mil.) og samtidigt være John Stewart der har den laveste rekord med 31,76 mil??

Liv Lærke sagde ...

Det gjorde han heller ikke.
Seertalene var faldet med 13,49 hvilket derfor vil sige at der var 33,04 millioner seer. :)

D.H.S sagde ...

Very nice! And very cool blog as well.

Check my blog out, follow!
http://dittehsoerensen.blogspot.com/

xx