25/01/2011

award season - Oscar nomineringer

Ja, så blev det d. 25 januar og Oscar nomineringer blev gjort offentlige.
Og jeg vil gerne benytte min skrive plads på at kommentere følgende kategorier:
 - Actor In A Leading Role:
 - Actor In A Supporting Role
 - Actress In A Leading Role
 - Actress In A Supporting Role
 - Cinematography
 - Directing
 - Foreign Language Film
 - Music (Original Score)
 - Visual Effects
 - Writing (Adapted Screenplay)
 - Writing (Original Screenplay)
 - Best Picture
Altså en del kategorier, nogle vil jeg komme mere ind på end andre. Og så skal det tages for øre, at jeg stadig har en del af de nomineret film til gode - så derfor er min mening jo ikke helt for gode vare..

Actor In A Leading Role:
Sidste år stod kampen mellem Jeff Bridges for 'Crazy Heart' og Colin Firth for 'A Single Man'. I år er kampen mellem Colin Firth for 'The King's Speech' og Jeff Bridges for 'True Grit'. De to herre kan altså et eller andet, her i det nye årti. Jeg tror dog at Firth løber af med prisen. Han har allerede taget en Golden Globe med hjem til England, for sin rolle som Kong Georg VI.
Den eneste jeg har set i den kategori er Jesse Eisenberg for 'The Social Network', og selvom han gør et rigtig fint stykke arbejde, tror jeg ikke 2011 er hans år - ikke med mednominerede han har.

Actor In A Supporting Role:
Jeg har ikke den helt store mening om hvem, der vinder her. Men Christian Bale vandt en Golden Globe - så der er selvfølgelig altid en chance for at det bliver ham. (Hvad er der med den mand og de konstante vægttab for roller? For så at kunne forvandle sig tilbage til Batman.)
En jeg til gengæld savner lidt på listen er Andrew Garfield - jeg synes han gjorde det rigtig godt i 'The Social Network', men det kan også tænkes at jeg er blevet lidt forblændet, da jeg synes han er lidt sød.
En anden - og der er uden at have set 'The Town' - er Pete Postlethwaite. Jeg skal ikke kunne sige om hans performance er god, men Akadamiet er historie for at hædre skuespillere, der dør i det forgange år, med en lille "afskedsnominering".

Actress In A Leading Role:
Natalie Portman for 'Black Swan'. 'Nough said!


Acstress In A Supporting Role:
Ingen idé rigtig - sandsynligvis Melissa Leo. Skulle det dog gå hen og blive Hailee Steinfeld bliver hun en del af den gruppe, sammen med Tatum O'Neal og Anna Paquin, der alle har vundet en Oscar, mens de var under 20 år.
Også savner jeg Mila Kunis - det synes jeg hun havde fortjent.

Cinematography:
Jeg må gætte 'Black Swan' - uden en egentligt begrundelse.

Directing:
Selvom Akadamiet er ualmindeligt glade for Coen brødrene, så tror jeg instruktør kampen står mellem David Fincher for 'The Social Network' og Darren Aronofsky for 'Black Swan'.
At Christopher Nolan er blevet overset synes jeg er mere end utroligt synd!


Foreign Language Film:
Ja, vores "egen" 'Hævnen' er blevet nomineret, og selvom den godt nok nappede Golden Globe'en, tror jeg ikke Akadamiet vælger at følge i fodsporene. Jeg tror det bliver den mexicanske 'Biutiful' med Javier Bardem - han er bl.a. også nomineret i den bedste mandlige hovedrolle kategorien. Så desværre Susanne, jeg krydser dog stadig fingre for dig!

Music (Original Score):
Selvom jeg synes 'Black Swan's musik side var fantastisk er den ikke nomineret, da den ikke er original, men bygger på allerede eksisterende musik.
Jeg tror prisen går til 'The Social Network', men hepper på Hans Zimmer og 'Inception', jeg synes det passede perfekt og var meget gennemført. (Han har af sine nu 9 nomineringer kun vundet én gang før, for 'Løvernes Konge' - kan I så sende en guldmand efter ham!)

Visual Effects:
Jeg synes 'Inception' har fortjent den. 'Inception' er mainly en visuel film. Også er alle tricks'ne ikke kun udelukket computereffekt, hvilket jeg synes er sejt i en verden, hvor det eller er blevet "den sikre vej".

Writing (Adapted Screenplay):
Aaron Sorkin - super dialog, super historie, super skrevet.

Writing (Original Screenplay):
Så gerne 'Inception', men tror det ikke. Muligvis 'The Kids Are All Right'.

Best Picture:
Uh ja. Den store kategori! Med hele 10 nominerede. Og trods spekulationer om noget andet, så blev 'Toy Story 3' nomineret - hvilket så på forhånd giver at den vinder for bedste animation. (Eneste animation, der er god nok til at komme i film kategorien - er det ikke rimeligt lig med at den så er bedre end de to andre?! Hvilken suspence...)
'Black Swan', 'The King's Speech' og 'The Social Network'. Håber det bliver sidstnævnte, men tror næsten det bliver 'The King's Speech'.Det var så nomineringer - så er der bare at vente til d. 27 februar, for at se om man har ret. Damn jeg glæder mig!

Ingen kommentarer: